Търсене на имоти

Новият дом на Барак и Мишел Обама

Американският президент, Барак Обама и съпругата му са на прага на имотна сделка за 14,8 милиона долара, съобщава изданието realtor.com. Става дума за имение от 650 кв.м и земя от 29 акра, които се намират в Едгартаун и понастоящем са в активите на  собственика на „Boston Celtics“, Уик Гроусбек. Досега, семейство Обама прекарваше летата си в Чилмарк, в имението „Martha's Vineyard“, на частен остров край бреговете на Масачузетс, наричано още „летния бял дом“. То обаче беше продадено миналата година за 18 млн. долара и за ваканция – 2019г. те са наели именно къщата, която сега смятат да закупят.
 

Построена през 2001г. тя може и да изглежда малко старомодно отвън, но интериорът е модерен, макар и доста студен. Освен това, от високите прозорци се разкрива чудесна гледка към заобикалящата природа, която осигурява уединението, необходимо за едно такова известно семейство.
 

Авторите на статията споделят изненадата си, че Изненадвахме се Обама не купуват ваканционен дом в любимия си Чилмарк - забележително тихата, по-селска част на острова, където е по-малко вероятно да има шумни летни партита, защото това е „сух“ град т.е. не се предлага алкохол. Едгартаун, в източната част на острова, е известен с класическата си бяло боядисана архитектура на Нова Англия. Близостта му до ултра популярния Южен плаж обаче означава, че той е препълнен с туристи през голямата част от сезона. И от звезди: в изисканите местни ресторанти не е рядкост да се видят знаменитости като Дейвид Летърман, Ейми Шумер и Спайк Лий.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини