Търсене на имоти

Новости в жилищния дизайн: Какво е „барндоминиум“ и може ли да е стилът на новия ви дом?

Може да не сте чували за барндоминиума, но този хубав и практичен домашен стил набира все по-голяма популярност. Barndominiums, наречен "barndos", има значение на „практична възможност за живот“. Преди години, много фермери и собственици на ранчо са създадавали тавански помещения над плевните, за да могат стопаните на животните да стоят наблизо. Днес популярността на бардоминиума се вижда в обзавеждането на луксозни домове и ваканционни жилища, особено в престижни извънгардски райони с тучни земи и лозя. Повечето конструкции в този стил използват стоманена обвивка, след което добавят много опции за персонализиране на интериора.Твърде вероятно е да не може да се открои един „типичен“ дом в стил барндоминиум, но повечето споделят няколко основни предимства:
- Простота: Barndos често са изградени като черупка с просто интериорно рамкиране.
- Време за изграждане: Използва се все по-популярната конструкция от метални черупки.
- Издръжливост: Металните барндо имат по-дълъг живот от повечето стандартни материали за домашно строителство.
- Гъвкавост: Barndominiums могат да бъдат конфигурирани за жилищно или работно пространство.
- Начин на живот на закрито/открито: Вратите и големите прозорци насърчават живота на закрито, но с голям изглед и достъпност до външните територии.
 

Как да оформите своя барндоминиум дом?! Първо планирайте точното разпределение и предназначение на пространствата в жилището, а след това започнете да мислите за интериора – удобството трябва да е на първо място! Повечето барндо имоти имат отворени концепции т.е. количеството стени е сведено до минимум за сметка на простора и светлината. Често пъти те разполагат и с таванско помещение адаптирано в спалня или работен кабинет. Насърчава се използването на сгъваеми врати и плъзгащи се прозорци и всякакви иновации, които биха позволили да сме едновременно и навън и вътре. Обзавеждането на основните зони на голям барндоминиум може да бъде предизвикателство, но има няколко съвета, които улесняват постигането на балансиран вид:

- Изберете големи мебели: ако обзавеждате голямо, открито пространство, използвайки големи мебели, като секции, маси, кресла и столове, можете да запълните интериора, без той да изглежда твърде претрупан.
- Създайте отделни зони: групирането на мебели в зони за разговор или хранене предотвратява усещането за „магазин за мебели“, от което страдат много отворени оформления.
- Използвайте цвят за обединяване: ако групирате мебели в страхотната си стая с барндо, спрете се на една цветова палитра във всички области, които обзавеждате. По този начин ще обедините всички зони, като, разбира се, можете да си позволите различни цветови акценти.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини