Търсене на имоти

Малко европейско градче ще се гордее с най-високия небостъргач в западната част на континента

Най-високата сграда в Западна Европа ще бъде построена в малкия град Бранде в Дания, който има население от само 7000 души. Небостъргачът ще бъде седалището на модния гигант Bestseller, който е основан в града през 1975 г. и ще се извисява на 320 м височина - 10 метра по-висок от лондонския Шард. Визуализацията показва как сградата ще доминира над равнината около нея и ще се вижда от около 60 км. разстояние. Амбициозният проект на компанията е сравняван с Кулата на Саурон от „Властелинът на пръстените“.
 
 
снимки: Bestseller

Бестселърът, който е собственост на Андерс Холч Полсен, най-богатият човек в Дания, нарича плана на проекта Tower & Village и казва, че това е „преосмисляне“ на класическата идея на централата. Изданието „The Guardian“ обаче казва, че има сериозни възражения срещу намеренията на Полсен, цитирайки архитекта на Орхус, Трине Каммер, според когото сградата ще унищожи "необезпокоявания пейзаж". Въпреки това,  проектът е получил одобрение от общинския съвет, а един местен репортер е коментирал, че трудно ще се намери някой, който да се възпротиви.

Комплексът, проектиран от архитектурното бюро „Dorte Mandrup“, ще се превърне в дом на 30 магазина, образователни съоръжения, хотел и множество офиси на Bestseller. Според Ханс Улбрихсен от Търговската асоциация, небостъргачът е чудесна възможност за града, която може да помогне за създаването на динамичен живот за местния бизнес в Бранде, защото по-голямата клиентска база е от полза за всички страни.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини